Zdroj: http://hlinsko.chesspce.cz.az.azserver.cz/index.php?a=81  •  Vydáno: 9.5.2011 19:16  •  Autor: Jana Indrová

Krajský přebor v rapid šachu - Svitavy, 7.5.2011

My jsme byli s Erikem a Ondrou na MČR v Malenovicích a tak výpravě do Svitav veleli p. Myška a p. Vašková. Jana Vašková napsala reportáž :

Na sobotní turnaj do Svitav jsme se vydali v poměrně hojném počtu a to 9 hráčů:v kategorii HD10 - Petr Z., Maruška V., Martin Š., Patrik P., Dan M., Michal S.; v kategorii HD 14 - Michal N.; v kategorii dorost - Přemek O., Lukáš H.

Začnu Maruškou, která získala s 5 body druhé místo mezi dívkami a další medaili do sbírky a celkově byla 9. Nemůžu nenapsat, že celkově první v této kategorii byla s přehledem Lucka Ambrožová s 8 body. S tou si zahrál na první šachovnici i Martin Štěrba a Petr Zelenka. Petr získal 5 bodů (8. místo) stejně jako Martin Štěrba (10. místo) a Patrik Pešek (13. místo). Kluci se zklidnili a hráli pomaleji a rozvážněji. Chtělo by to více klidu a soustředění. To samé platí i pro Dana, který získal 4 body (22. místo). Každý bod jim udělal velkou radost a to je dobře. Pro Michala Sýkoru to byl první turnaj a získal 2,5 bodu a celkově 28. místo. Škoda poslední partie, kdy v jasné převaze dal pat. To je z pohledu laika, jinak si netroufám partie hlouběji rozebírat a komentovat.

Hodnocení výsledků je pozitivní, ale bohužel bylo Hlinsko opět napomínáno pro nekázeň! To se týká kategorie HD 10.

Michal Neumann celkově 4 body a 9. místo. Přemek Osička 3,5 bodu a 12. místo, Lukáš Hanus 3 body a 17. místo. Poslední dva jmenovaní kluci hráli 7 kol místo původních 9.

Já doufám, že si zahráli dobře a s turnajem byli spokojení.

Ceny si dovezli všichni. Pro mladší to byla další zkušenost a pro starší příležitost si zahrát.

Abychom se nepřechválili... blíží se turnaj na Seči, takže je třeba trénovat. Doufám, že se našim šachistům bude dařit.

Taky se dívám na výsledky z Malenovic. Gratulace do Poličky!!!

napsala Jana Vašková

A já doplním : blahopřeji Marušce k zisku medaile a musím všechny pochválit za výborné šachové výsledky. No a k chování - s Janou Vaškovou probereme viníky a ti se můžou těšit na zítřejší trénink, který si spojí se sportováním - čekají je oblíbené dřepy, které si udělají ještě před vyhlášením výsledků oddílového přeboru a před rozdílením pohárů, medailí a cen :-)

Podrobné výsledky jsou tady, fotogalerie od Jany Vaškové tu.