Zdroj: http://hlinsko.chesspce.cz.az.azserver.cz/index.php?a=681  •  Vydáno: 18.1.2019 19:06  •  Autor: Jana Indrová

Krajský přebor družstev mladších žáků, 12.1.2019, Pardubice

Podrobné výsledky turnaje jsou tady.

Martin na první desce hrál velmi pěkně, soustředěně a vcelku se mu dařilo. Zmastil jedinou partii s Eliškou Sysrovou, s Brožkou se držel velmi statečně a s Málkem bohužel neuhlídal čas. S jeho výkony jsem spokojená. Martin zhodnotil sám sebe takto : "Myslím si, že jsem hrál dobře, až na jednu partii".

Jonáš se soustředil méně než předchozí sobotu a na výsledcích je to velmi znát. Jeho nejlepší partie byl souboj s bráchou Jirkou - partie byla velmi vyrovnaná, ale bohužel pak Jonáš přehlédnul mat. Jonáš komentoval své výkony takto : "Nejsem spokojen, protože jsem přehlédnul několikrát mat".

Davidovi se nedařilo, přestože se snažil. O svém působení na třetí desce řekl :"Můj výkon se mi nelíbil, protože jsem hrál špatně".

Viktor hrál výborně, je u něj vidět, že z každé prohrané partie si bere poučení a zlepšuje se turnaj od turnaje. Viktor zhodnotil svou hru na čtvrté šachovnici takto : "Celkem to ušlo, ale dvakrát ze sedmi jsem prohrál".

Vojta se na páté desce snažil, ale neudržel pozornost a mnohdy vyhrané partie se mu nedařilo dotáhnout do úspěšného konce. Vojta napsal : "Hrál jsem špatně, měl jsem na víc".

Šestou desku hrála Kája a docela se jí dařilo. Kája se zlepšuje turnaj od turnaje a pokud se jí podaří neudělat hrubku (např. věnovat dámu), dokáže zabojovat a vyhrát. Chce to ještě více soustředění a přemýšlení. Kája svůj výkon zhodnotila takto : "Jsem spokojená, protože jsem se zúčastnila":-).

Celkově za sebe říkám, že toto družstvo mělo i na lepší výsledek, v mnoha prohraných partiích chyběl jen kousíček k opačnému výsledku - trocha štěstí, více soustředění a trpělivosti. Tak snad někdy příště :-)