Zdroj: http://hlinsko.chesspce.cz.az.azserver.cz/index.php?a=601  •  Vydáno: 18.1.2018 18:44  •  Autor: Jana Indrová

KSDŽ 13.1.2018, Polička

doplněno

Druhý turnaj KSDŽ se nám vyvedl o chloupek hůř než první, tentokrát se dařilo trošku méně Jonášovi a rozjezd měl pomalejší Jirka Š. I tak jsme ale uhráli skvělý výsledek - druhé místo ve druhém turnaji KSDŽ a celkové také druhé místo o jeden jediný bod pomocného hodnocení.

Všichni čtyři kluci mají velikou pochvalu za oba turnaje, za ukázkovou bojovnost a za soudržnost.

Jirka Bouška na první desce obstál excelentně a ze 14 partií ztratil jen jedinou půlku bodu. Ukázal, že na první desku byl obsazen oprávněně a mám z něj velkou radost. Jen kapku zpomalit !

Jirka Šulc uhrál 12 bodů ze 14 partií a to je také velmi pěkný výsledek. Ale i obě prohry mohly dopadnout jinak, kdyby včas vyměnil dámu a prosadil pěšce, které měl navíc. Velká opora družstva a perfektní týmový hráč - jakmile jde o družstva, Jirka bojuje jako lev.

Kuba Schmidt uhrál 9,5/14 a i to je velmi slušné, hlavně druhý turnaj se mu velmi povedl a podržel družstvo, když se zrovna na dalších deskách nedařilo. Když se Kuba soustředí a hraje pomalu, nedělá už hrubé chyby a vidí zajímavé léčky.

Jonáš Bouška vybojoval 7,5/14 a první turnaj se mu povedl o poznání lépe. Tuto sobotu měl horší rozjezd, bohužel sem tam i věnoval figuru a měl problém se soustředěním. Pak zabral a chyb znatelně ubylo. U Jonáše musíme zapracovat na pozornosti a soustředění. Když se mu povede se plně koncentrovat na partii, hraje už velmi pěkné šachy a hrubky prakticky nedělá.

Přímý postup do KPDŽ sice nemáme, ale pokud se našemu A družstvu podaří vytoužený návrat do 1. ligy a dáme dokupy k této čtyřce další dva hráče, myslím si, že se pro toto družstvo najde místo v KPDŽ - uvidíme, jaký bude stav v době přihlášek. Jen musíme vymyslet, jakým způsobem zpomalíme našeho bleskohráče Jirku Boušku, který svým tempem udivuje i mě a to je co říci :-).

Podrobné výsledky druhého turnaje i celkové pořadí je tady.