Zdroj: http://hlinsko.chesspce.cz.az.azserver.cz/index.php?a=598  •  Vydáno: 26.12.2017 20:06  •  Autor: Milan Londin

Hodnocení našich družstev ke konci roku 2017

A-čko se opět po dvanácti letech v KPI drží po 4 kolech se dvěma výhrami na 6. místě, když má odehrány 3 zápasy s prvním a dalšími dvěma z první poloviny tabulky. Přitom v případě obou proher hrálo družstvo oslabeno, se Zaječicemi dokonce o 5 hráčů zákl. sestavy, s první Chrudimí o 2 šachisty základu. Většina šachistů předvádí stabilně dobré až výborné výkony, zvlášť bych vyzvedl Milana Adámka, který má zatím 3,5 bodů za 4 zápasů. K udržení v KPI, což byl výkonnostní cíl sezony, potřebujeme vyhrát aspoň ještě 2 zápasy ze zbývajících 7 zápasů a to vypadá reálně. Výsledky.

B-čko zdaleka není takový "otloukánek" jako v minulé sezoně. Po pěti kolech končí rok 2017 se 3 výhrami, jednou remizou a jednou prohrou s 10 body na pěkném 3. místě. Přitom sice ještě s dosud první Chotěboří B ještě nehrálo, zato má za sebou všechny ostatní soupeře z první poloviny tabulky, takže zbývající tři body potřebné k udržení v KPII se snad podaří uhrát, ale spíše si myslím, že bude bojovat o čelní umístění v tabulce. Výborně hrají Ondra Baudyš, Jirka Hájek a Ondra Novotný, ostatní většinou sekundují dobrým průměrem. Kupodivu se za B-čko nedaří lídrovi A-čka Milanu Adámkovi, snad to ještě patřičně zkoriguje v dalším průběhu soutěže. Výsledky.

C-čko se v KS Západ drží na 5. místě se 2 výhrami, 1 remizou a jednou prohrou. Přitom kapitánka Janka dává příležitost zahrát si většině šachistů, kteří nedostávají příležitost si zahrát za A-čko nebo za B-čko. Výsledky.

Ještě větší radost, než družstva dospělých nám ale dělají družstva žáků.

V  KPDŽ starší žáci po prvních 4 kolech vedou s velkým náskokem, když 4 krát vyhráli. Věřím proto, že vyhrají i poslední dvě kola (pokud budou hrát v kompletní sestavě) a vrátí se po roční pauze zpět do I.  ligy mládeže. Výsledky.

Po delší době postavilo letos Hlinsko čtyřčlenné družstvo žáků do KSDŽ. O pořadí na jednotlivých deskách si zahráli turnaj, ve kterém překvapivě zvítězil nejmladší nováček Jirka Bouška.
Toto družstvo nás všechny příjemně překvapilo, když v prvním kole zvítězilo. O toto vítězství se zasloužili především Jirka Bouška na první šachovnici (6,5 bodů ze 7) a Jirka Šulc na 2. šachovnici s absolutním !! výsledkem (7 bodů ze 7). Snad se družstvu podaří  obstát i ve II. kole a zajistit si tak postup do KPDŽ, kde by mohli v příští sezoně nahradit naše žákovské  A-čko, které snad postoupí do I. ligy mládeže.

Výborný výkon podalo družstvo gymnázia v kategorii 6-9 tříd, které vyhrálo s obrovskou převahou okresní přebor školních družstev s absolutním ziskem 16 bodů ze 4 zápasů. Ve čtyřčleném družstvu našeho Ondru Novotného, Míšu Ročňáka a Marušku Vaškovou dobře doplnil Erik Žejdlík na 4. šachovnici. Čeká je ale ještě náročnější krajské kolo.